Junioři opět vítězně, tentokrát na ledě Komety

Zlín – V pátém kole NOEN extraligy juniorů zavítali berani na led brněnské Komety. Úvod vyšel lépe domácím, jenž se po brance Rašky se dostali do vedení. Ševci nezaháleli a ve druhé třetině zásluhou Matuly a Zaremby otočili stav. V závěru vítězství pojistil Urbanec a vteřinu před koncem se Stránský trefil do prázdné branky. Junioři zvítězili počtvrté v řadě.
5.kolo, pá 20.9.2013
Kometa Brno
Zlín
1:4
(1:1, 0:1, 0:2)

Branky a nahrávky: 10. Raška (Papp, Šidák) – 16. Matula (Mika), 22. Zaremba (Buchta, Stránský), 55. Urbanec (Matula), 60. Stránský (Zaremba). Rozhodčí: Jeřábek – Chocholouš, Klein. Vyloučení: 4:5 navíc Mika (ZLN) 10 min. OT. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Střely na branku: 44:29. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 1:2, 1:4.

Jekel – Šidák, Cívka, Mytiska, Štancl, Sedlák, Zbořil, Vlček, Vojáček – Kozel, Papp, Raška, Zohorna, Kusko, Beneš, Boček, Král, Boltvan, Grünwald, Pelikán

Svoboda – Stuchlík, Macharáček, Zbořil M., Urbanec, Andrýsek, Buchta, Kužílek, Velčovský – Galuška, Hlaváč, Kratochvíl, Dalajka, Gremlica, Zaremba, Karola, Popelka, Stránský, Matula, Mika, Sedláček

První třetina nabídla vyrovnaný hokej se středním počtem šancí na obou stranách. Oba týmy hrály spíše ze zodpovědné obrany a nepouštěly se do častých ofenzivních výpadů. Přesto to byli domácí, kdo otevřeli skóre pátečního duelu. Marek Papp unikl po pravém křídle, přihrál přesně kolem padajícího obránce Zlína na hůl z levého křídla si najíždějícího Adama Rašky a ten chladnokrevně zakončil – 1:0.

Po úvodní brance duelu pokračovala hra ve stejném duchu, o krůček aktivnější byli hosté ze Zlína. Ti také dokázali do první sirény vyrovnat, když nenápadnou střelu tečoval za záda brněnského Jekela hostující kapitán Dominik Matula - 1:1. Další branku v první dvacetiminutovce již diváci v Brně neviděli.

Druhá třetina začala rychlou brankou Zlínských, Miroslav Zaremba tečoval šikovně nahození Buchty mezi Jekelovy betony – 1:2. Domácí chtěli vzápětí odpovědět, Zohornův individuální pokus ale zastavila až špička betonu hostujícího Svobody. Další zajímavou příležitost měl v přesilové hře brněnský Raška, ten však z otočky neodkázal trefit odkrytou část hostující brány.

Domácí měli ve druhé třetině více ze hry, naráželi však na skvěle chytajícího Svobodu. Asi největší šanci měl domácí Kozel, který zpoza brány měl dostatek času na rozmyšlenou, v jasné příležitosti ale trefil jen ruku zlínského Svobody. Když dvě velké šance v závěrečných minutách neproměnil ani brněnský obránce Šidák, odebraly se oba týmy do kabin za mírného vedení pro hosty ze Zlína.

Třetí třetina již byla v režii zlínských hokejistů. Ti mohli přidat třetí branku již z kraje poslední dvacetiminutovky, pokusy Kratochvíla a Urbance ale v síti neskončily. Uklidňující branku hosté vstřelili až v padesáté páté minutě, kdy Matula našel zpoza brány na modré dobře postaveného Patrika Urbance, kterému stačilo napřáhnout a následně se jen radovat – 1:3.

Domácí se i přesto snažili aktivní hrou o snížení, Boček se dokázal vymotat až před hostujícího Svobodu, v zakončení ovšem selhal. Pro závěrečné minuty se Brňané rozhodli o hru bez brankáře, před zlínským Svobodou rozpoutali obrovský kolotoč, který však skončil brankou na druhé straně. Filip Stránský se ujal kotouče, vybruslil s ním do bezpečí a trefou do prázdné klece pečetil výsledek pátečního duelu – 1:4.

Ohlasy trenérů

Pavel Pazourek: Řekl bych, že jsme proti Zlínu měli více příležitostí, jež jsme si vypracovali. Soupeř nám však dal góly, k nimž jim velkou měrou pomohlo štěstí. Nám chybí důraz na to, abychom se prosadili, dali branku a v obraně děláme víc chyb, než bychom si mohli dovolit. Zlín se v podstatě většinu utkání bránil, ale my jsme nebyli dostatečně agresivní, abychom dali branky.

Robert Svoboda: Bylo to dobré utkání. Věřím, že se divákům líbilo, protože obě mužstva hrála ve výborném nasazení. My jsme si to zkomplikovali zbytečnými fauly. Na našem vítězství má hodně zásluhy náš brankář, který vychytal domácí a jejich šance. Podržel nás i v závěrečné power play. S Kometou jeto vždy vyrovnané utkání, takže jsme rádi, že jsme to zvládli a máme body.